Productie

LOWA Personeel in actie

LOWA - traditie sinds 1923. Wij bieden een kijkje bij de productie in Jetzendorf.

Leder

Het Leer

Het belangrijkste materiaal voor de productie van schoenen, het leer, wordt stabiel en duurzaam gemaakt met looien. De voordelen van leer zijn de duurzaamheid en slijtvastheid, terwijl het ook flexibel en een beetje elastisch blijft en haar vorm behoudt ondanks buigen en vouwen. Plus dat het, afhankelijk van de behandeling, ook een zekere hoeveelheid waterdamp kan opnemen. Daarnaast kan het tijdens het looiproces waterdicht worden gemaakt dankzij een speciale impregnatie, de zogenaamde hydrofobische behandeling. 
De looimiddelen worden stevig verbonden met de vezels van ons leer van hoge kwaliteit. Onze looierijen produceren hun leer zo milieuvriendelijk mogelijk en ieder heeft zijn eigen waterzuiveringsinstallatie.

LOWA gebruikt alleen speciaal geselecteerde koeienhuiden uit Europa. Deze zijn uiteraard vrij van verontreinigende stoffen.

De Leertypes

De Leertypes

Gebaseerd op hun gewenst gebruik wordt leer op verschillende manieren onderscheiden, zoals bijvoorbeeld:

  • Glad leer - Bovenste lagen van de huid, niet zo krasbestendig.
  • Nubuck leer - Bovenste lagen van de huid, licht geborsteld, redelijk krasbestendig en stabiel. Ideaal voor trekkingschoenen.
  • Suède leer of splitleer - Middelste lagen van de huid, zichtbare nerven, zeer duurzaam, redelijk krasbestendig maar minder scheurbestendig.
  •  "Roughout" ("Hunting") leer - Zeer duurzaam oppervlak met een stabiele achterzijde, optimaal voor alpine schoenen.

Onbehandelde koeienhuiden zijn ongeveer 6 tot 8 mm dik en moeten daarom worden gespleten. Gedurende het looiproces wordt besloten waar het splijten wordt gedaan - of het nu een dikkere volnerf leer moet worden en een dunne splitleer of andersom.

Het Stansen

Het Stansen

Net zoals gebeurt bij het bakken van koekjes drukt een pers - hydraulisch in dit geval - een patroonsnijder door het leer. Een patroonsnijder is nodig voor elk deel van het schoeisel. Vitaal voor de kwaliteit van het schoeisel is daarbij de plek waar de patroonsnijder wordt geplaatst op de verschillende delen van het leer, gebaseerd op diens structuur en flexibiliteit. Dit wordt ook wel het stansen van patroondelen genoemd.

Nähen

Het Naaien

Nadat de leerdelen zijn uit gestanst moeten ze zeer nauwkeurig aan elkaar worden genaaid met een zeer krachtige naaimachine. De naden van een GORE-TEX® schoen moeten ook strak afgesloten worden met tape, nadat de delen aan elkaar genaaid zijn.

Lijm en aansnoerpunten

Lijm en aansnoerpunten

Bij LOWA garandeert een exclusief spray-on lijmproces dat de poriën van het materiaal voor het transport van vocht naar buiten de schoenen netjes open blijven. Het fixeren van de verschillende metalen oogjes en haakjes wordt gedaan met een speciale klinkmachine.

De Leesten

De Leesten

Een leest is een voetvormig stuk hout of plastic waarop een schoen wordt gemaakt. De schoen (of de bovenkant daarvan) worden letterlijk gevormd over de leest om de gebruiks- of bedrijfsspecifieke eigenschappen van de schoen te verkrijgen in de schoen of laars die kenmerkend zijn voor de pasvorm. Voor elk type schoeisel is er een speciale leest die is ontworpen volgens specifieke eisen en verwachtingen. Damesschoeisel heeft uiteraard haar eigen speciale LOWA damesleest.

Het Zwicken

Het Zwicken

Het vormen van de schacht (het bovenste deel van de schoen of laars) is het moeilijke proces van het vormen van het leer en het vervolgens plaatsen op de leest. Tegenwoordig doen zware machines het werk van het over de leest trekken van de leren schacht tot deze stevig en goed is gepositioneerd.
De tangen van de leestmachines trekken vervolgens de onderste rand van de upper volledig naar de onderkant van de vorm/leest, zodat de upper vastgemaakt kan worden op de tussenzool. De buitenzool wordt later op dezelfde binnenzool geplaatst.

De Stootrand

De Stootrand

Een typisch kwaliteitskenmerk van LOWA is de rubberen beschermende zijkant of stootrand die apart wordt gemonteerd. Deze omringende rubberen strip beschermt het leer tegen vocht en beschadiging tijdens het lopen.

De Zolen

De Zolen

LOWA maakt bijna alleen maar gebruik van Rubberzolen, rubberen zolen die meestal zijn voorzien van dempende tussenzool of polyurethaan (PU) foam. Niet alleen de onderzijde van de schacht, maar ook de zool moet uitgebreid worden voorbehandeld, voordat deze samen kunnen worden gevulkaniseerd met een pneumatische pers. Direct na de bevestiging worden de verbindingen behandeld in een koelcel.

De leest verwijderen

De leest verwijderen

De leest, welke het product diens vorm heeft gegeven tijdens het productieproces, wordt dan uit het voltooide schoeisel getrokken. Tot enkele jaren geleden werd dit nog met de hand gedaan. Tegenwoordig nemen zware machines deze taak over.

De Afwerking

De Afwerking

Tijdens de laatste kwaliteitscontrole krijgt alle schoeisel een finishing touch. Veters worden dan geregen, binnenzolen geplaatst en productlabels worden bevestigd voordat de schoenen in een doos worden verpakt

Het Versturen

Het Versturen

De schoenen worden opgeslagen in het LOWA warehouse en van daaruit verzonden naar de distributeurs wereldwijd.