Alix von Melle

Alix von Melle

Mijn LOWA schoenen zijn voor mij de perfecte partner voor iedere tocht. Ik kan volledig op ze vertrouwen in elke situatie!

Alix von Melle

Nieuwtjes van Alix von Melle

Succesvol met LOWA

Geboren in Hamburg, is Alix von Melle de meest succesvolle Duitse expeditieklimster. Sinds 2006 heeft zij al zes achtduizenders beklommen – dat is één per jaar. Onlangs beklom zij de Broad Peak in augustus 2011 via een klimroute over de westgraat.

Voor 2012 heeft ze besloten om de "baby" van de achtduizenders, Sisha Pangma (8027 meter), te beklimmen. Het speciale aan deze berg is dat het de enige achtduizender is die volledig op Tibetaanse grond ligt. Alix von Melle woont en werkt in München (Duitsland), is passioneel bergsporter en bovendien enthousiast ijs- en rotsklimmer.

Alix von Melle
Alix von Melle in de toppoging op de Manaslu
Alix von Melle
Alix von Melle bij de Manaslu

Das Bergsteigerehepaar Alix von Melle und Luis Stitzinger, beide im LOWA PRO Team, haben ihren siebten 8.000 ohne künstlichen Sauerstoff bestiegen.

Die LOWA Pro Team Athleten Alix von Melle und Luis Stitzinger haben gemeinsam ein Buch veröffentlicht: "Leidenschaft fürs Leben".

Na een zeven weken durende expeditie is het Duitse klimduo Alix von Melle en Luis Stitzinger (Höhenkirchen/Regio Munich) afgelopen weekend weer...