LOWA ACTIVE Team

De berg roept! Deze uitdrukking geldt voor bijna alle atleten van het LOWA ACTIVE team dat voornamelijk bestaat uit berggidsen, alpinisten, bergliefhebbers of oud-deelnemers van het DAV-expeditieteam voor jeugd. Velen van hen spenderen bijna al hun vrije tijd aan hun tijdrovende hobby, anderen echter proberen om van hun favoriete hobby hun beroep te maken.

Net als bij het CLIMBING team gaat het er ons bij LOWA niet alleen om om de leden te ondersteunen tijdens hun toeren en avonturen. Wij vertrouwen ook op hun meningen over en hun ervaringen met onze producten. Voor ons zijn zij de experten, want zij testen onze schoenen op verschillende soorten ondergronden gebruik, van ijs en rotsen tot expedities. En hierbij moeten de atleten natuurlijk ook op ons en op ons werk kunnen vertrouwen. Elke kleinigheid die zij tijdens hun avonturen als ongunstig ervaren, wordt door ons intensief onderzocht en wij zoeken vervolgens naar een betere oplossing. Zo ontstaan een solide partnership en een continue verbetering van onze schoenen.

Jaqueline Fritz

Jaqueline Fritz

312 kilometer en 35.000 hoogtemeters. Dat zijn de cijfers van de tocht die Jacqueline Fritz op haar grote avontuur in 2016 heeft volbracht. Bijzonder aspect: ook van de partij waren haar twee krukken, want Jacqueline Fritz heeft maar één been.

Tobias Karpinski

Tobias Karpinski

Tobias Karpinski is een halve exoot in het LOWA ACTIVE team.

Fritz Miller

Fritz Miller

Al van kindsbeen af is de 32-jarige Fritz Miller uit Reutlingen gefascineerd door de klim- en de bergsport.

Josef Pfnür

Josef Pfnür

Josef 'Steno' Pfnür ziet zichzelf niet per se als pure sportklimmer, daarvoor zijn de interesses van de 25-jarige uit Schönau am Königssee in Berchtesgaden te veelzijdig.

Volker Schöffl

Volker Schöffl

In zijn beroep als sportarts en sportorthopedist kan Volker Schöffl zijn twee passies - outdoorsport en geneeskunde - goed bij elkaar brengen.

Xaver Mayr

Xaver Mayr

It seems like it was just yesterday, the first time that you took part in one of our events. You made sure that we always moved along safely and assisted us in that composed way of yours. Your love of life was infectious. We will miss you. Our thoughts now go out to your family and friends.