Jacqueline Fritz

Jacqueline Fritz

Ik wil laten zien dat het altijd verder gaat en dat je ook grootse plannen kunt maken en die realiseren.

Jacqueline Fritz

Met één been, twee krukken en vier poten over de Alpen

312 kilometer en 35.000 hoogtemeters. Dat zijn de cijfers van de tocht die Jacqueline Fritz op haar grote avontuur in 2016 heeft volbracht. In totaal 30 dagen was ze daarbij met haar hond Loui en cameravrouw Leila onderweg. Bijzonder aspect: ook van de partij waren haar twee krukken, want Jacqueline Fritz heeft maar één been.

Jaqueline Fritz

Waar anderen de gedachte aan bergsport zo lang mogelijk negeren, ziet Jacqueline alleen nog maar meer stimulans. Of het nu gaat om sneeuwpassages, smalle bergkammen of klimpaadjes – de jonge vrouw met haar ijzeren wil biedt aan alle uitdagingen het hoofd en deinst ook niet terug voor complicaties. Maar daarbij gaat het om meer dan alleen maar aandacht trekken:
"Het ging er bij mij niet om iemand met deze tocht iets te bewijzen. Ik wilde gewoon mijn project uitvoeren. Als dat ertoe bijdraagt dat anderen met een handicap de moed vinden om ook hun dromen waar te maken, zou ik daar heel blij mee zijn."

Beroepsmatig houdt Jacqueline Fritz zich bezig met haar full-service reclamebureau in Bad Bergzabern, terwijl ze al weer haar volgende grote plannen smeedt. Met name klimmen komt bij haar steeds meer in beeld. Voor de toekomst zou een gecombineerde tocht van alpinisme, kanovaren, klimmen en kamperen haar doel zijn.