Nina Schlesener

Nina Schlesener

Het avontuur en de belevenis zijn belangrijker dan de sportieve prestaties!

Nina Schlesener

Nieuwtjes van Nina Schlesener

Passie voor ijs

De 32-jarige Nina, of eigenlijk Christina, Schlesener is echt een kind van de bergen. Nina heeft de bergen intensief leren kennen doordat ze is opgegroeid in het Schneibsteinhaus, de ouderlijke hut te midden van de Berchtesgadener Alpen. Geen wonder dat ze in haar jeugd al alle normale routes naar de verschillende toppen heeft beklommen. En zo moest Nina op zoek naar een nieuwe uitdaging – en ontdekte ze op haar 18de haar passie voor de klimsport. Vanaf dat moment ging het dus ook verticaal de hoogte in.
De liefde voor de bergen en haar geboortestreek zorgden ervoor dat Nina al snel van haar hobby haar beroep wilde maken en berggids wou worden. Zo gezegd zo gedaan. Ze slaagde meteen voor het toelatingsexamen, voltooide de opleiding in een recordtijd van 2 jaar en werd Duitslands jongste en Berchtesgadense enige gecertificeerde ski- en berggids.

Nina Schlesener
Nina Schlesener

Tijdens deze periode nam het enthousiasme voor het klimmen nog verder toe, waardoor ze zich nu ook toespitst op wedstrijden ijsklimmen. En reeds tijdens haar eerste wedstrijd, het Ice Climbing Festival in Kandersteg in 2011, heeft ze een indrukwekkend resultaat neergezet. Ze klom naast winnares Ines Papert (van het LOWA PRO team) naar een mooie 3de plaats. Geïnspireerd door haar podiumplaats volgden dat jaar nog meer successen: 1ste plaats in de Europacup ijsklimmen in Fieberbrunn, 2de plaats in de Europacup ijsklimmen in Heutal en 3de plaats in het algemeen Europacup klassement.

Nina Schlesener

Naast het wedstrijdklimmen en de klimavonturen stelt Nina haar focus nog steeds voornamelijk op de bergen en alpine uitdagingen. Om haar passie te onderstrepen, heeft de 32-jarige een boek geschreven: ‘Mijn mooiste tochten rond Berchtesgaden/Berchtesgaden – My Most Beautiful Tours’, verschenen bij Delius Klasing Verlag in 2016. In haar boek geeft Nina een selectie van haar favoriete tochten met persoonlijke tips en speciale hoogtepunten tijdens de wandeling. Naast elke tocht zijn er uitneembare losse bladen met de beschrijving en de gps-gegevens van de wandeling die men via een link kan downloaden.

Link naar het boek

“Een boek over je geboortestreek is als een liefdesverklaring. Vooral wanneer het door een zo gepassioneerde (bergbe)klimster zoals Nina Schlesener is geschreven. In elke regel voelt de lezer haar diepe verbondenheid met de Berchtesgadener Alpen. Haar boek fascineert en inspireert en op het einde kan je niet anders dan zelf naar deze fantastische plaatsen trekken.”

Stefan Glowacz

Stefan Glowacz