Paul Klima

Paul Klima

Het moment dat je op een top van drieduizend meter staat en een adelaar tegen een achtergrond van een zonsondergang op je toe komt vliegen – werkelijk adembenemend.

Paul Klima

Nieuwtjes van Paul Klima

De wereld bekijken met adelaarsogen

Al sinds zijn prille jeugd is Paul Klima gefascineerd door de ‘koningen van het luchtruim’. Op dertienjarige leeftijd begon hij al met roofvogels te werken. Niet veel later behaalde hij als Duitslands jongste valkenier het valkeniersdiploma. In 2003 trok hij met zijn dieren naar Lenggries in de Isarwinkel, aan de voet van de Brauneck. Sindsdien werkt hij met valken, adelaars, uilen enzovoort in zijn valkerij en leidt hij bovendien een filmdierenschool.

Paul Klima
Paul Klima

Al enkele jaren na de opening van de valkerij begon hij zijn steenarend te trainen om met een speciaal ontwikkelde camera-uitrusting te vliegen, de zogenaamde ‘eaglecam’. Daaruit zijn spectaculaire vliegbeelden voortgekomen, die al in talrijke filmproducties en documentaires werden gebruikt. Steenarend Sky was bijvoorbeeld te zien in de bioscoopfilm ‘Lukas & Abel: Vleugelbroertjes'.

Paul Klima