Christoph Schweiger

Christoph Schweiger

Als het om klimmen gaat, is niets mij te ver!

Christoph Schweiger

Al op 4-jarige leeftijd rook Christoph Schweiger voor het eerst aan het klimmen toen zijn vader hem meenam naar de sporthal. Sindsdien zijn de kleurige klimgrepen niet meer uit zijn leven weg te denken. De inwoner van Ingolstadt is lid van de nationale jeugdploeg sportklimmen en wist al vele keren de eerste plaats te behalen bij nationale en internationale wedstrijden.

Zijn grootste succes bij het boulderen boekte hij in Graz bij de Europacup voor de jeugd. Hier werd hij eerste. Maar ook op nationaal vlak bij de Duitse bouldercup behaalde hij op verschillende wedstrijden een podiumplaats. Dankzij deze uitstekende resultaten werd hij in 2015 tweede in het Duitse kampioenschap.

Zijn grootste passie is echter het rotsklimmen. Daarvoor is niets hem te ver en reist hij graag heel Europa door. Zijn zwaarste routes aan het touw waren daarbij onder andere Kiki Riki 8a+ en Truplojedka 8a+ in Misja Pec (Slovenië), maar ook Mono Joghurt 8a+ in Berchtesgaden. Bij het boulderen scoorde hij onder andere punten bij de High Destiny 8a+/b in Allgäu. Als hij niet met klimschoenen aan de wand hangt, voetbalt hij het liefst en in de winter gaat hij graag langlaufen of skiën.

Hij is bijzonder blij met zijn lidmaatschap van het LOWA CLIMBING-team. Bij de klimworkshop in het hoofdkwartier in Jetzendorf maakte hij voor het eerst kennis met de andere leden en vond hij het leuk om ideeën uit te wisselen: “Het was cool om met de andere sporters te gaan klimmen. Het was fijn om met de anderen te praten en een paar tricks af te kijken.”