Gerlinde Kaltenbrunner

Gerlinde Kaltenbrunner

Met mijn LOWAs ben ik bij al mijn reizen en expedities zeker en comfortabel onderweg!

Gerlinde Kaltenbrunner

Nieuwtjes van Gerlinde Kaltenbrunner

Met LOWA Bergschoenen op van de top van 14 achtduizenders

Gerlinde Kaltenbrunner's interesse in de bergsport is ontstaan en gevoed toen zij nog jong was. Haar prominente groei in de klimwereld begon bij de leider van de jeugdgroep van haar kerk in het Oostenrijkse Spital am Phym - de plaatselijke pastoor Dr. Erich Tischler. Hij nam Gerlinde Kaltenbrunner met zich mee tijdens talrijke bergtochten na afloop van de zondagsdienst - eerst in de bergen rondom hun dorp. In de jaren die volgden liet ze geen kans aan zich voorbij gaan om in de bergen te gaan wandelen en klimmen.

Ze zag haar grootste droom - het beklimmen van een achtduizender - in vervulling gaan toen ze 23 was. Dat was bij haar beklimming van de voortop van de Broad Peak in Pakistan op 8027 meter. Daarna kon ze aan niets anders dan de bergen denken. Nadat ze de Nanga Parbat, haar vijfde achtduizender, in 2003 beklom besloot ze zich voor volledig te richten op het worden van een professioneel klimster. Gerlinde Kaltenbrunner realiseerde haar droom om alle achtduizenders te beklimmen in 2011 toen zij de top van de K2 bereikte. 

Gerlinde Kaltenbrunner
Gerlinde Kaltenbrunner
Gerlinde Kaltenbrunner, Mount McKinley
Gerlinde Kaltenbrunner, Mount McKinley

Die Oberösterreicherin Gerlinde Kaltenbrunner gehört seit über zehn Jahren zum LOWA PRO Team.

Nach zwei Workshops in Jetzendorf, in denen die Athleten des LOWA PRO Teams gemeinsam mit der LOWA-Entwicklungsabteilung neue Ideen für die Modelle...