Gerlinde Kaltenbrunner

Gerlinde Kaltenbrunner

Met mijn LOWA's ben ik op al mijn reizen en expedities altijd veilig en comfortabel onderweg!

Gerlinde Kaltenbrunner

Nieuwtjes van Gerlinde Kaltenbrunner

Met LOWA op 14 achtduizenders

De interesse van Gerlinde Kaltenbrunner voor bergbeklimmen werd al op jonge leeftijd geboren en gevoed. Haar bijzondere introductie in de wereld van de bergen kreeg ze van de leider van de jeugdgroep van haar plaatselijke parochie Spital am Phyrn in Oostenrijk, pastoor Erich Tischler. Hij nam Gerlinde Kaltenbrunner na de zondagsmis mee op talrijke bergtochten, om te beginnen op de lokale bergen rondom de parochie. In de jaren erna liet ze geen gelegenheid om te klimmen voorbij gaan.

Haar grootste droom - een achtduizender beklimmen - ging in vervulling toen ze 23 was, met de beklimming van de Pakistaanse bergtop Broad Peak, die 8027 meter hoog is. Sindsdien liet de gedachte aan de hoogste bergen haar niet meer los. Na de beklimming van de Nanga Parbat in 2003, haar vijfde berg van meer dan achtduizend meter, wijdde ze zich volledig aan het professionele bergbeklimmen. Met de beklimming van de K2 in 2011 heeft Gerlinde Kaltenbrunner haar droom waargemaakt: ze heeft alle veertien achtduizenders beklommen.

Gerlinde Kaltenbrunner
Gerlinde Kaltenbrunner
Gerlinde Kaltenbrunner, Mount McKinley
Gerlinde Kaltenbrunner, Mount McKinley

Sportpersoonlijkheid van het jaar

Haar passie voor de hoogste bergen van de aarde werd in 2016 beloond op de Internationale Fachmesse für Sportartikel und Sportmode (ISPO) in München. Op deze beurs kreeg Gerlinde Kaltenbrunner de ISPO-beker voor "Sportpersoonlijkheid van het jaar". Niet alleen alles wat Gerlinde voor de sport heeft gedaan, maar ook haar maatschappelijke betrokkenheid werd gewaardeerd. Al sinds vele jaren zet de extreme bergbeklimster zich in voor Nepalhilfe Beilngries, een organisatie die de bouw van dorpsscholen, kindertehuizen en poliklinieken realiseert.

Sinds 1971 wordt de ISPO-beker uitgereikt aan bijzondere persoonlijkheden uit de wereld van de sport. Eerdere winnaars waren onder andere Max Schmeling, Pelé, Reinhold Messner, Willi Bogner, Vitali Klitschko en Magdalena Neuner.

De ISPO München is met meer dan 2600 exposanten uit circa 50 landen de grootste sportbeurs ter wereld en het belangrijkste internationale zakelijke sportnetwerk.

Die Oberösterreicherin Gerlinde Kaltenbrunner gehört seit über zehn Jahren zum LOWA PRO Team.

Nach zwei Workshops in Jetzendorf, in denen die Athleten des LOWA PRO Teams gemeinsam mit der LOWA-Entwicklungsabteilung neue Ideen für die Modelle...