Hans Kammerlander

Hans Kammerlander

Perfecte pasvorm en hoge kwaliteit - dat is naast de functionele details wat mijn modellen van LOWA zo waardevol maken.

Hans Kammerlander

Nieuwtjes van Hans Kammerlander

Met LOWA Bergschoenen voorwaarts en opwaarts

De nationaal gecertifeceerde berg-en skigids behoort al jaren tot de top van de alpinisten. Hans Kammerlander heeft op de top van 12 achtduizenders gestaan, waarvan hij er zeven beklom samen met Reinhold Messner.

Uitzonderlijke prestaties hebben hem tot één van de meest weergaloze atleten in de bergsportwereld gemaakt. Onder die prestaties bijvoorbeeld de eerste dubbelbeklimming in 1984 van twee achtduizenders (Hidden Peak met 8068 meter en Gasherbrum II met 8035 meter) zonder tussentijdse terugkeer naar het basiskamp, als ook de eerste ski-afdaling in 1996 van de Mount Everest (8850 meter), de hoogste berg ter wereld.

Hans Kammerlander
Hans Kammerlander en zijn LOWA schoenen
Hans Kammerlander
Hans Kammerlander in aktie

Elk jaar houdt Hans Kammerlander talrijke presentaties in geheel Europa en heeft hij inmiddels naam gemaakt als auteur. Zijn boeken, zoals " Hoge Bergen, Diepe Dalen", of "Topervaringen", zijn verkrijgbaar bij de betere boekwinkels.

Na het bereiken van de top van de Mount Tyree (4852 meter) op Antarctica op 17 januari 2012 werd hij de eerste die alle 'op één na hoogste' toppen beklom ("Seven Second Summits") op elk van de zeven continenten. Daarmee werd hij vast onderdeel van de alpiene geschiedenis. Hans Kammerlander heeft dit topproject na vele jaren succesvol beëindigd in januari 2012.