Rudi Hauser

Rudi Hauser

De LOWA-modellen hebben zich tijdens mijn avonturen in steen en ijs als uitstekend en betrouwbaar bewezen.

Rudi Hauser

Nieuwtjes van Rudi Hauser

Voelt zich helemaal thuis op het ijs.

Rudi Hauser was voor een extreme sporter een laatbloeier. Want toen deze Oostenrijker klimmen echt ontdekte, was hij 'al' 19 jaar. Zijn eerste beklimmingen maakte hij in de noordelijke Kalkalpen, en tijdens zijn beklimmingen van de Gasteiner Tals was zijn facsinatie voor ijsklimmen geboren. Geleidelijk verbreedde hij zijn sportieve horizon en beklom gebieden door het hele alpengebied, evenals gebieden elders in de wereld.

Hij had geleerd voor timmerman, maar hij heeft hier uiteindelijk nooit zijn beroep van gemaakt. Daarentegen maakte zijn opleiding tot berggids het mogelijk om zijn passie professioneel uit te voeren.

Rudi Hauser
Rudi Hauser
Rudi Hauser
Rudi Hauser, Noorwegen

Wat er volgden waren tal van sportieve uitdagingen waarmee Rudi naar een plaats in de wereldelite van de extreme bergsporten klom. Een van de meest spectaculaire tochten was de solo beklimming van de 270 meter hoge bevroren waterval Supervisor. Ook zijn prestaties in een van de meest merkwaardige klimgebieden van de wereld, Indian Creek, Utah, kreeg wereldwijd aandacht. Hij beklom hier talrijke routes boven de tien graden, wat voor hem persoonlijk een hele bijzondere ervaring was.

Rudi Hauser heeft inmiddels een dochter en hij krijgt door zijn familie en vrienden de motivatie om topprestaties te leveren. 'Wees niet bang om te leven' is het motto dat Rudi Hauser tot zijn extreme prestaties brengt.