We zullen je missen, Jess!

We willen het niet geloven en we zijn diep verdrietig dat onze ergste angsten zijn uitgekomen: Jess Roskelley, David Lama en Hansjörg Auer zijn dodelijk verongelukt bij een lawine op Howse Peak in Banff National Park.

We rouwen om hun verlies en betuigen ons diepste medeleven aan hun familie, vrienden en de klimgemeenschap over de hele wereld. We hadden de eer en het genoegen om Jess in ons LOWA PRO Team te hebben en we zullen hem erg missen.

Jess Roskelley was de eerste Amerikaanse sporter in het LOWA PRO Team en was vooral bekend door zijn expedities naar Alaska. Hij groeide op in Spokane, Washington en alpinisme en klimmen waren van oudsher met zijn leven vergroeid. De liefde voor de natuur en de bergen werden hem met de paplepel ingegoten. Als zoon van John Roskelley, die in de jaren 70 en 80 talloze Himalaya-expedities ondernam, raakte hij al vroeg gefascineerd door de hoogste toppen van de wereld.

Jess maakte niet alleen deel uit van ons LOWA Team, maar was ook een goede vriend! Onze gedachten gaan nu uit naar zijn familie en vrienden.