Bedrijf

LOWA Sportschuhe GmbH werd opgericht in 1923 en hoort sinds 1993 bij de Italiaanse bedrijvengroep Tecnica. De hoofdvestiging van het bedrijf bevindt zich in Jetzendorf bij München, in het Duitse Beieren.

LOWA in het kort

1923

Lorenz Wagner start in Jetzendorf, vlakbij München in het Duitse Beieren, het bedrijf LOWA.

1993

De Italiaanse bedrijvengroep Tecnica neemt LOWA Sportschuhe GmbH over. Directeuren zijn Werner Riethmann en Ruggero Zanatta, die ook wel Giancarlo Zanatta wordt genoemd. President-commissaris is Alberto Zanatta.

2013

LOWA viert zijn 90e verjaardag. Bedrijfsjubileum en marktleider in de Duitstalige landen.

100

Alle LOWA-schoenen worden voor 100% in Europa geproduceerd. Klassieke bergschoenen worden in Duitsland en Italië gemaakt, en de multifunctionele, kinder- en reislijnen in Slowakije.

55

LOWA exporteert zijn producten naar 55 landen.

30

Van jong talent tot topbergbeklimmers: LOWA sponsort meer dan 30 sporters in het LOWA PRO-team, het LOWA ACTIVE-team en het LOWA JUNIOR-team.
Lees meer over onze atleten

250

De hoofdvestiging van LOWA in Jetzendorf heeft ongeveer 250 medewerkers.

6

Het LOWA-productspectrum strekt zich uit over 6 hoofdcategorieën. Van bergschoenen uit het alpine- en backpacking-segment via functionele modellen uit de categorieën trekking, all terrain classic en all terrain sport tot aan de trendy travelschoenen. Naast deze hoofdcategorieën heeft LOWA nog een Kids-collectie en de Cold Weather Boots.
Lees meer over onze producten

2,5

LOWA breidt zijn marktpositie voortdurend uit. In 1993 maakte de traditionele schoenenfabrikant rond de 350.000 paar schoenen. Nu zijn dat er al meer dan 2,5 miljoen.


Certificeringen en lidmaatschappen

ISO 9001:2015

LOWA is sinds 2008 gecertificeerd volgens de internationaal geldende norm voor kwaliteitsbeheersystemen ISO 9001:2008 en wordt sindsdien jaarlijks extern gecontroleerd. Het certificaat bevestigt dat bij LOWA de processtromen duidelijk en transparant zijn gedefinieerd. Het doel is altijd om klanttevredenheid te bereiken. Dat geldt voor LOWA-leveranciers en consumenten. Bij de controle, die wordt uitgevoerd door het Duitse PFI (Prüf- und Forschungsinstitut für die Schuhindustrie), spelen ook economische en sociale oogpunten een belangrijke rol. In september 2017 heeft LOWA met succes de certificering volgens ISO 9001:2015 behaald.

LOWA is lid van BSI en is betrokken bij de vakgroep Outdoor en de werkgroep CSR. De BSI-vakgroepen wisselen van gedachten over actuele thema's in de branche en bieden de mogelijkheid om actief ervaringen uit te wisselen. Gezamenlijk worden projecten en onderzoeken georganiseerd.
www.bsi-sport.de

LOWA is lid van de European Outdoor Group (EOG). Deze vereniging voor de belangenbehartiging van de Europese outdoorbranche werd opgericht in 2003. www.europeanoutdoorgroup.com

Doelstellingen en maatregelen voor het uitbreiden van het CR-management en het vergroten van de transparantie

Lopende maatregelen

  • Deelnemen aan dialogen met meerdere belanghebbenden
  • Hercertificering volgens ISO 9001 (jaarlijks)

Kortetermijndoelen

  • Mission statement van LOWA actief communiceren (vanaf Q4/2017)
  • CR-programma 2018-2020 publiceren (Q4/2017)
  • CR-betrokkenheid op internet vormgeven (Q4/2017)

Doelen op middellange termijn

  • Richtlijnen voor Corporate Compliance opstellen (Q1/2018)

Langetermijndoelen

  • Toepasselijke CR-rapportagenormen controleren (Q4/2019)
  • Kengetallen voor alle wezenlijke CR-aspecten bepalen en publiceren (Q4/2019)