Productielocaties

Als brancheleider zet LOWA in het tijdperk van globalisering bewust in op "Made in Europe", om zo de best mogelijke productkwaliteit, eerlijke lonen en sociale verzekeringen voor de medewerkers te kunnen garanderen.

Door productie in Europa kan LOWA garanderen dat de uitgebreide kennis van en controle over de technologieën in eigen handen blijven. Bovendien kan de onderneming zo aanzienlijk kortere levertijden realiseren. Een ander essentieel punt is de doorlopende kwaliteitscontrole op iedere afzonderlijke stap van de productie.

Momenteel produceert LOWA in de hoofdvestiging in het Beierse Jetzendorf, in Slowakije, in Italië, Kroatië, Bosnië en Herzegovina en Tsjechië.


Duitsland

Company name: LOWA Sportschuhe GmbH
Vestigingsplaats: Jetzendorf 
Headquarter sinds: 1923
Productie: Alpine, Backpacking, Trekking en productie van monsters
Schoenen per week: ca. 7200 paar

LOWA Sportschuhe GmbH werd in 1923 in Jetzendorf opgericht door Lorenz Wagner en is het hoofdkantoor van het internationale bedrijf. Wat in 1923 begon met een kleine productie van met de hand gemaakte traditionele Beierse Haferlschuhe, heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een bedrijf met een wereldwijde reputatie. Ondanks toenemende internationalisering heeft LOWA bewust besloten vast te houden aan het hoofdkantoor in Jetzendorf. De productielocatie in Duitsland belichaamt voor het bedrijf de verbinding van een jarenlange bedrijfstraditie met waarden als kwaliteitsbewustzijn, bovengemiddelde service, plezier in innovatie en voortdurende modernisering. In Jetzendorf werken nu ongeveer 250 medewerkers. Naast de productie zijn hier ook de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling en het centrale management ondergebracht. De productie- en managementgebouwen zijn altijd weer aangepast aan veranderende eisen en zijn in 2002 voor het laatst uitgebreid. In 2016 heeft LOWA het grootste deel van de bedrijfparkeerplaatsen overdekt met een fotovoltaïsche systeem, dat jaarlijks een zesde deel levert van de stroom die het bedrijf nodig heeft.


Slowakije

Bedrijfsnaam: RIALTO s.r.o.
Vestigingsplaats: Bošany
Afstand van LOWA: 681 kilometer
Partner sinds: 1996
Productie: All Terrain Classic, All Terrain Sport, Travel, Kids
Schoenen per week: ca. 60.000 paar

RIALTO is een dochteronderneming van de Italiaanse schoenenspecialist RIKO SPORT, en is de op een na grootste schoenenfabriek van Slowakije. In 1999 werd door de huidige eigenaren een oud bedrijventerrein gekocht en werd een moderne fabriek gebouwd. De gemeente Bošany ligt in het Donauheuvelland in het noordwesten van Slowakije en heeft ongeveer 5000 inwoners. RIALTO is de grootste werkgever in de regio en heeft zo'n 1000 medewerkers in dienst. Voor hen zijn een ziektekostenverzekering en sociale premies net zo vanzelfsprekend als toeslagen voor ploegen- en nachtdiensten. Bijzonder is dat het bedrijf 13 buslijnen financiert, waarvan de medewerkers gratis gebruik mogen maken.


Italië

Bedrijfsnaam:
GARDEN SPORT S.r.l.
Vestigingsplaats: Montebelluna
Afstand van LOWA: 497 kilometer
Partner sinds: 1993
Productie: Alpine, Backpacking, Trekking
Schoenen per week: ca. 2.000 paar

GARDEN SPORT is het kleinste bedrijf binnen de Europese productiesamenwerking van LOWA. Het bedrijf werd in 1963 opgericht door de vader van de huidige bedrijfsleider Giuliano Deon. De regio rondom de stad Montebelluna in de Noord-Italiaanse regio Venetië is een traditionele productielocatie van de schoenindustrie en vormt met de metropool Milaan het financiële centrum van het land. In de LOWA-productielocatie in Italië worden voornamelijk berg- en wandelschoenen gemaakt. Er zijn momenteel 16 personen werkzaam. Het bedrijf wordt voortdurend gemoderniseerd. In 2015 werd de laatste aanbouw betrokken.


Kroatië

Bedrijfsnaam: LORA d.o.o.
Vestigingsplaats: Križevci
Afstand van LOWA: 664 kilometer
Partner sinds: 1998
Productie: Productie van schachten
Schachten per week: ca. 3000 paar

LORA ligt in de noordoostelijk van Zagreb gelegen stad Križevci en werd opgericht in 1998. In het begin had het bedrijf rond de 75 medewerkers in dienst. Nu zijn er ongeveer 150 personeelsleden, waarvan 80% vrouw is. LORA is daarmee een van de belangrijkste werkgevers in de regio. In 2007 werden de fabriekshallen aan de rand van de stad betrokken. LORA werkt in twee ploegen en heeft zich gespecialiseerd in de productie van schachten. Het bedrijf betaalt ook de reiskosten en maaltijden voor de medewerkers.


Bosnië-Herzegovina

Bedrijfsnaam:
ŠKREBIĆ Company d.o.o.
Vestigingsplaats: Teslić
Afstand van LOWA: 881 kilometer
Partner sinds: 2011
Productie: Productie van schachten
Schachten per week: ca. 2800 paar

ŠKREBIĆ werd in 1997 opgericht en heeft nu zo'n 470 medewerkers in dienst. 230 daarvan werken voor LOWA. Daarbij gaat het vooral om vrouwen. De schoenenfabriek ligt in het stadje Teslić in het noorden van Bosnië-Herzegovina en is van de belangrijkste werkgevers van de regio. Door de omvang van het bedrijf geldt het in Bosnië-Herzegovina als een grote onderneming, wat betekent dat het is onderworpen aan speciaal staatstoezicht. ŠKREBIĆ heeft zes à zeven buslijnen en ettelijke minibussen, waarmee de medewerkers uit de verder weg gelegen stadsdelen naar de fabriek en weer naar huis worden gebracht. Net zoals bij andere partnerbedrijven van LOWA is het eten in de bedrijfskantine gratis voor het personeel.

Bedrijfsnaam: BEMA d.o.o.
Vestigingsplaats: Banja Luka
Afstand van LOWA: 789 kilometer
Partner sinds: 2008
Productie: Productie van schachten
Schachten per week: ca. 1.800 paar

De schoenenfabriek BEMA ligt ook in het noorden van het land, in Banja Luka, de op een na grootste stad van Bosnië-Herzegovina. Het bedrijf is ontstaan uit de schoenenfabriek BOSNA en werkt tegenwoordig in een deel van de oude fabriek, die voortdurend wordt gemoderniseerd. BEMA is momenteel een van de grootste werkgevers in de regio. De vakantieregeling bij BEMA is hetzelfde als die bij ŠKREBIĆ. Beide bedrijven hebben in de zomer drie weken bedrijfsvakantie en met Kerst nog eens tussen de tien dagen en twee weken. In Banja Lua betaalt de schoenenfabriek tien buslijnen voor pendelaars. Wie buiten het verzorgingsgebied van deze pendellijnen woont, krijgt de prijs voor de rit met bussen van het openbaar vervoer vergoed. Net zoals bij ŠKREBIĆ is het eten in de kantine gratis.


Tsjechië

Bedrijfsnaam: TRIOP
Vestigingsplaats: Fryšták
Afstand van LOWA: 670 kilometer
Partner sinds: 2011
Productie: Klimschoenen

TRIOP is een in klimschoenen gespecialiseerde onderneming die meer dan 25 jaar ervaring heeft met de productie van klimschoenen. Alle schoenen worden in Tsjechië geproduceerd. De stad Fryšták ligt in het oosten van Tsjechië, aan de zuidwestelijke voet van de bergketen Hostýnské vrchy, bij de overgang tussen Valašsko en Hanna in Moravië.

Bedrijfsnaam: SALTIC s.r.o.
Vestigingsplaats: Zlín
Afstand van LOWA: 680 kilometer
Partner sinds: 2011
Productie: Klimschoenen

De stad Zlín, met meer dan 75.000 inwoners, is het industriële centrum van de regio Zlínský kraj in Moravië en ligt circa zeven kilometer ten zuiden van Fryšták. SALTIC s.r.o. Werd in 1990 in Zlín opgericht en is vanaf het begin gespecialiseerd in de productie van klimschoenen.